Dobór barw do małych przestrzeni – porady i inspiracje

15 Odpowiedzi, 1097 Wyświetleń

A co powiedzielibyście na użycie tekstur oraz różnorodnych materiałów oprócz samego koloru? Myślę tu np. o tapetach ściennych albo różnych rodzajach okładzin ściennych które również mogą wpływać na percepcję wielkości danego miejsca.
Tekstury i materiały - no proszę, serwerus idzie po bandzie Wink Fakt faktem dobrana faktura potrafi dużo zmienić - obrazowo mówiąc taki kamień dekoracyjny może 'przenieść' cię w zupełnie inne miejsce niż skromny pokój.
Bardzo dobry punkt dotyczący tekstur serwerus! Faktura może rzeczywiście 'oszukać oko', tworząc iluzję głebokości tam gdzie jej fizycznie brakuje. Nie zapominajmy też pro proszę o dodatkach dekoracyjnych typu obrazy czy plakaty – one również mogą mieć ogromny wpływ na atmosferę pomieszczenia Smile
Cieszę się bardzo dzięki tej dyskusji mam teraz mnóstwo pomysłów do rozważenia dla mojej własnej przestrzeni! Muszę teraz posiedzieć nad inspiracjami oraz ewentualnymi próbkami materiałów i farb!
Echh.. Kto by pomyślał że wybór paru farbek może generować tak dużo filozofowania Wink. Powodzenia Serwerus przy eksperymentowaniu!
Te filozofowanie jak widzisz może prowadziť do naprawde super wynikóœ - czas spędzony nad planowaniem często się opłąca Smile Trzymam kciuki za wasze projekty chlopaki!

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości