Ach, światło! To nic innego jak pędzące przez przestrzeń cząstki... Ale pozwólcie mi opowiedzieć pewną historię. Gdy odwiedziłem pewien starożytny pałac we Włoszech, uderzyła mnie gra świateł padających przez wysokie okna – architekt wspaniale rozumiał znaczenie naturalnego oświetlenia i jego wpływu na samopoczucie osób przebywających w danym otoczeniu. Co prawda dziś rzadko projektujemy pałace, ale ta lekcja pozostała mi w pamięci przy urządzaniu własnego mieszkania. W sypialni zdecydowałem się na delikatne odcienie beżu na ścianach i umieściłem tam lampy sufitowe z możliwością regulacji intensywności światła – mogą tworzyć zarówno intymną atmosferę wieczorem, jak i energizujące środowisko rano.
Jak dobrać optymalne oświetlenie do każdego pomieszczenia?
4 Odpowiedzi, 326 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
|
Jak dobrać optymalne oświetlenie do każdego pomieszczenia? - przez czeskifilm - 03-21-2024, 06:30 PM
RE: Jak dobrać optymalne oświetlenie do każdego pomieszczenia? - przez Hugo93 - 03-21-2024, 06:46 PM
RE: Jak dobrać optymalne oświetlenie do każdego pomieszczenia? - przez Kamilosss - 03-21-2024, 06:54 PM
RE: Jak dobrać optymalne oświetlenie do każdego pomieszczenia? - przez Joviduet - 03-21-2024, 07:50 PM
RE: Jak dobrać optymalne oświetlenie do każdego pomieszczenia? - przez neb00la - 03-21-2024, 08:50 PM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości